Debitori

Sfaturi adresate Debitorilor

  • În caz că sunteți contactat de Compania de Colectare nu vă eschivați de la negocieri. Orice problemă poate fi soluționată amiabil la faza preliminară unde pot fi identificate diverse soluții de achitare.
  • Participați și fiți receptiv la propunerile de achitare a plătilor restante.
  • Pentru Dvs au fost identificate multiple modalitați de stingere a datoriilor:
    • Eșalonarea,ce vă oferă posibilitatea sa achitați suma restantă pe parți conform unui grafic. Aceasta stopează acumularea penalitaților de întirziere si alte plăți aferente.
    • Aveți posibilitatea de a suspenda la faza preliminară procesul de recuperare a creanței prin identificarea unui fidejusor care in caz de crearea unei situații nefavorabile ar putea sa preia partial sau integral obligatiunile de stingere a creantei.
  • Alte moduri care pot fi abordate in funcție de complexitatea dosarului și factori individuali.

 

Evitarea colaborării și eschivarea de la plata sumelor restante pot avea consecințe nefavorabile:

-Suma datoriei DVS se majorează din cauza acumulării penalitaților de întirziere, dobînzii de întirziere, cheltuielile suportate de companie în procesul de gestionare a dosarului.

-Veți fi întrodus în lista neagră a rău-platnicilor și nu veți putea contracta credite in viitor.

-Dacă nu achitați datoria veți fi acționat în judecată și veți suporta toate taxele aferente procesului de judecată: taxa de stat, taxa pentru citație publică, serviciile avocatului, avansarea cheltuielilor pentru executorii judecătorești.

– Aplicarea sechestrului pe bunurile si conturile Dvs.

– Aplicarea interdicției de a pleca peste hotare .